Francois Marine & Offshore

Via dit artikel stellen wij het bedrijf Francois Marine & Offshore aan u voor. Deze organisatie levert een breed scala aan scheepsvoorraden, uitrusting voor schepen en olievelden. Daarnaast is het een dienstverlening van Francois Marine & Offshore, om algemene verbruiksgoederen voor alle soorten schepen, half afzinkbare platforms, jack-ups en boorschepen te leveren. Het bedrijf heeft experts in dienst die alles weten van de zogenoemde vulmaterialen, welke ze aanvullen middels hun gelikte logistiek en ‘supply chain management’ systeem. Het systeem wordt ingezet om kosteneffectieve oplossingen voor de klanten van Francois Marine Offshore te verbeteren.

Innovatief door ontwikkelen van Francois Marine Offshore
Het bedrijf staat erom bekend voortdurend innovatief door te ontwikkelen, en mede daardoor hebben ze twee volle dochterondernemingen in Rotterdam en Zuid-Korea opgericht. De strategie van dit bedrijf is om klanten meer nabijheid, meer opties en oplossingen en een naadloze ‘supply chain’ te bieden. Ze zijn er trots op dat ze als een gerenommeerd, professioneel en betrouwbaar bedrijf ongeëvenaarde service, uitzonderlijke waarde en meetbare resultaten kunnen bieden.

Als servicegericht bedrijf bieden zij oplossingen op maat en hebben ze tegelijkertijd persoonlijke aandacht voor de situatie van klanten. Ze anticiperen daarnaast altijd op de behoeften en vereisten van de klanten die ze lief hebben. In ruil daarvoor waarderen de klanten de diensten van Francois Marine, en geven ze ook nog eens advies.

Visie van Francois Marine & Offshore
De visie van Francois Marine & Offshore is streven naar de eerste en favoriete keuze van al haar klanten, medewerkers die in dienst zijn en de zakelijke partners. Zij bevinden zich vrijwel allemaal in de zee- en offshore industrie. Ze hebben een team van ervaren, toegewijde, innovatieve en leergierige medewerkers in dienst. De personeelsleden van ‘Francois’ zijn ervaren, toegewijd, innovatief en staan aan de basis van de succesvolle bedrijfsvoering binnen het bedrijf. De top van het bedrijf liet meerdere malen doorschemeren trots te zijn op het bedrijf en haar medewerkers.

Eensgezindheid werknemers van het bedrijf
De werknemers slaan tijdens het werk de handen ineen en doen er alles aan om de diensten van het bedrijf behendig, flexibel en betrouwbaar te maken. Ze willen een duurzaam partnership op lange termijn, met de belangrijkste stakeholders zien op te bouwen. Daarnaast vindt het bedrijf het van vitaal belang voor het team, dat er steeds meer klantenzorg wordt ontwikkeld. En dat niet alleen de klanttevredenheid moet worden verhoogt en klanten moeten blijven kiezen voor Francois Marine & Offshore.
De feedback van deze klanten ervaart het bedrijf als zeer waardevol. Zonder deze feedback zijn ze in hun ogen niet zo succesvol als dat ze momenteel in de wereld zijn. Het bedrijf bestaat uit gevestigde strategische allianties met kwaliteitsleveranciers over de hele wereld. Daardoor worden wereldwijde mogelijkheden slim benut. Dit netwerk van verbindingen omvat onder andere de Golf van Mexico, Groenland, Nigeria, Egypte, Libië, het Verenigd Koninkrijk, Europa, Australië en Zuidoost-Azië.

Verhuizing naar Singapore
Francois Marine & Offshore verhuisde in juli 2017 naar 30 gloednieuwe, op maat gebouwde kantoorgebouwen en een legio aan magazijnen in Singapore. Ze beschikken over mega moderne magazijnfaciliteiten voor voorraadinventaris, beheer en consolidatie van scheepsvoorraden, logistieke toeleveringsketen en expeditie.
Door het realiseren van een geïntegreerd managementsysteem, voedselveiligheidsbeheersysteem in combinatie met Total Quality management-principes, is er totale betrokkenheid van de organisatie bij het continu verbeteren van de service en kwaliteit van dienstverlening, gezondheid en gastvrijheid. Daardoor worden risico’s verminderd, de veiligheidsnormen verbeterd en kan er verantwoordelijker worden gehandeld in sociale en milieusituaties.

Concurrenten van Francois Marine & Offshore
We hebben nog even een onderzoekje gedaan naar de concurrentie van het bedrijf. Concurrenten van ‘Francois Marine’ zijn onder andere de bedrijven A.L. Griffin, Inc., Apollo Ship Chandlers, Inc. en Eurosupply A/S.
Griffin zijn full-service ‘chandlers’ die 57 jaar lang de havens van Maine en New Hampshire bestreken hebben en provisies hebben aangeboden, gebonden voor dek, motor, cabine en elektrische winkels. Apollo is een bedrijf op het gebied van cruiseschepen voor voeding, catering en logistiek. Eurosupply A/S biedt klanten gebruiksvriendelijke web oplossingen zoals online bestellen, e-facturering en op maat gemaakte inkoopplannen. Door gebruik te maken van moderne magazijnbeheersystemen, inclusief “pick by voice” -technologie, kunnen zij zorgen voor betrouwbare en accurate leveringen.