Freelance Offshore

Freelance Offshore
Freelance werken als freelance offshore werknemer is zeker mogelijk. Wel moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan zoals veiligheidstraining VCA cursus. Deze cursussen en trainingen zijn verplicht voor iedere werknemer op een offshore platform en dus ook voor een freelance offshore werker. Graag vertellen we enkele aspecten over het werken als freelance offshore op een offshore platform.

Freelance werk

Als freelance werker is er geen sprake van een vast dienstverband of loondienst. Na elke opdracht komt er weer een (nieuwe) opdrachtgever. Nadeel van freelance werk is dan ook dat er onzekerheid in het spel is doordat er geen sprake is van een vast dienstverband. Als freelancer moet u steeds maar weer bewijzen dat u goed genoeg bent om de klus te klaren en in aanmerking te komen voor andere opdrachten. Dit is ook het geval in de offshore wereld van freelancers. Er zijn in de offshore wereld weinig freelancers omdat er strenge eisen zijn om te werken op een offshore platform. Het is niet eenvoudig voor iedereen om hier aan te voldoen. Het is natuurlijk zo dat als er wel aan wordt voldaan en werk op een offshore platform kan worden uitgevoerd er vaak meer geen houden aan is en de freelancers snel in vast dienstverband willen werken. Zoals al gezegd is er niet veel vraag naar freelance werknemers omdat er sprake is van een hoge mate van structuur op een offshore platform. Soms is het echter nodig om bepaalde specifieke (technische) problemen op te lossen wat door niemand anders gedaan kan worden dan door een specialist. In dit geval heb je het dan wel over freelance werk. Vaak werken werknemers van boorplatformen als team samen. Op deze manier worden werknemers dan ook als team ingezet. Na verloop van tijd zult u en uw teamleden ook steeds beter worden in het werk en krijgt u steeds meer kennis van zaken. Na een aantal jaar bent u samen met uw team goed ingewerkt en zult u sneller ingezet worden. Op deze manier zullen freelance offshore medewerkers altijd werk hebben en houden.
toren

Voordelen van freelance werken

Freelance werken op een offshore platform kan ook enkele voordelen met zich mee brengen. Denk hierbij aan de vrijheid die er is om tijd in te delen maar vooral de steeds verschillende personen en klussen die gedaan moeten worden. Freelancers worden vaak goed betaald omdat er sprake is van specialistisch werk welke niet door alle offshore werknemers kan worden uitgevoerd. Voor de een is freelance werken en daardoor de vrijheid een geschenk en voor de ander biedt het onzekerheid en geen stabiel dienstverband. Freelance offshore werken is dus met name geschikt voor werknemers welke zich hebben gespecialiseerd in bepaalde werkzaamheden. Overigens wordt een freelance werker in Nederland vaak gezien als ZZP’er. De VCA cursus voor freelance offshore medewerkers kan verschillen van de standaard VCA cursus. Kijk voor meer informatie op VCA-VOL cursus welke geschikt zijn voor ZZP’ers.