Offshore training

Offshore training
Het is als werknemer verplicht bepaalde trainingen en cursussen te volgen. Offshore training bestaat uit theorie en praktijkoefeningen. Er zijn verschillende soorten offshore trainingen waar wij u graag meer over vertellen. Er zijn veel verschillende trainingen op het offshore platform zelf, maar ook op het land gaat u verscheidende trainingen uitvoeren. Trainingen voor de veiligheid en gezondheid zijn natuurlijk altijd aan de orde. Offshore trainingen doet u ook om beter te worden voor de functie. De voor- en nadelen van deze verschillende offshore trainingen komen aan bod.

Verplichtte offshore trainingen

Zoals eerder aangegeven zijn er enkele verplichte offshore trainingen die u moet volgen. Vanzelfsprekend dient u de slagen voor deze offshore trainingen alvorens u überhaupt op een boorplatform mag komen. Deze reglementen worden strikt nageleefd. Enkele van deze verplichte trainingen/cursussen is de basisveiligheid VCA cursus en de veiligheidscursus Basic Safety Course. Bij de training Basic Safety Course wordt bijvoorbeeld getraind op situaties waarbij er door een ongeluk gewonden zijn en eerste hulp moet worden gegeven. Deze offshore trainingen brengen verantwoordelijkheden met zich mee. Het is niet alleen theorie. Ook in de praktijk gaat u verschillende oefeningen uitvoeren. Zo kunt u denken aan het blussen van branden, leert u bepaalde overlevingstechnieken en hoe u moet vluchten als er brand uitbreekt. Boorplatformen beschikken vrijwel altijd over vluchtboten. Deze boten zijn zo bevestigd dat als er een brand uitbreekt u direct kunt vluchten. Dit is een spannende oefeningen omdat u met andere werknemers in een vrij kleine boot zit en naar beneden in het water wordt gelanceerd. De ruimte dus het boorplatform en de zee kunnen tientallen meters zijn.
Verder zijn dergelijke offshore trainingen ook handig voor alledaagse situaties.
platform

Offshore training volgen

Het volgens van een offshore training zoals gezegd offshore als onshore. De basisveiligheid is van groot belang. Verder is het verstandig dat u een EHBO cursus volgt. Wees alert en volg uw trainingen aandachtig. Veiligheid is prioriteit nummer 1. Natuurlijk heeft u herkansingen als u niet direct slaagt voor bepaalde theorie examens. Belangrijk is om u ruim van te voren voor te bereiden zodat u alle stof ook goed opneemt. De kosten van een offshore training wordt overigens gedekt door bijna alle werkgevers in de offshore business. Het trainen met veiligheidsprocedures op het platform zelf is natuurlijk erg nuttig en leerzaam. Vrijwel altijd leert u weer nieuwe dingen zoals; ontsnappingsroutes, veiligheidsprocedures en dergelijke. Blijf altijd up to date om uw veiligheid en dat van uw collega’s te waarborgen. Verder kunt u een offshore training uitvoeren voor een andere functie. Als u eenmaal werkzaam bent in de offshore business kunt u altijd doorgroeien naar andere functies. Bijvoorbeeld van assistent Engineer doorgroeien tot de volwaardige Senior Engineer. Vanzelfsprekend zal naarmate u meer en meer offshore trainingen hebt gevolgd ook uw salaris meestijgen.