Offshore werken zonder diploma

Offshore werken zonder diploma
Offshore werken zonder diploma is prima mogelijk. Het is niet nodig om vooraf te beschikken over een opleiding. Wel dient u te beschikken over een geldig VCA certificaat. Wilt u een VCA Cursus volgen? Basisveiligheid is voor iedereen van belang die een boorplatform bezoekt. De weer- en werkomstandigheden zijn anders dan bij andere banen en risico’s voor bedrijfsongevallen liggen op de loer.
olieplatform
Offshore werken zonder diploma? Voor enkele beroepen op een offshore boorplatform is het niet noodzakelijk om een diploma te hebben en is werken zonder diploma dus mogelijk. In andere gevallen is een diploma wel gewenst. Dit is natuurlijk afhankelijk voor de functie waarop u solliciteert. Als u geen technische achtergrond hebt en ook geen diploma’s dan zult u onderaan de ladder beginnen.

Offshore banen zonder diploma

Enkele banen in de offshore industrie vereisen geen vooropleiding of werkervaring. Dit is goed nieuws voor de werknemers zonder diploma die graag offshore willen werken. Zoals aangegeven is het wel noodzakelijk om een VCA cursus te volgen en het is ook noodzakelijk om daarnaast een veiligheidstraining te volgen. Dit laatste zal uw offshorewerkgever dan ook aandragen. Maar een (algemene) opleiding is dus niet verplicht voor bepaalde offshore banen. Beroepen als ‘Maintenance- en General Roustabout’ wat onderhoud- en ‘algemeen personeel’ betekend behoeven geen vooropleiding. Dit zijn werknemers die over het gehele offshore platform kunnen worden ingezet. Vaak is het zwaar lichamelijk werk zoals het tillen en verplaatsen van bepaalde onderdelen op het platform, maar ook schoonmaken van de werkplekken kunt u verwachten. Dit is werk wat offshore werken zonder diploma mogelijk maakt en groot voordeel is dat u de mogelijkheid hebt om vanuit deze functie door te groeien naar een volgende functie. Zelfs offshore werk zonder diploma biedt de mogelijkheid om door te groeien naar welke functie ook. Het is bijvoorbeeld mogelijk om eerst te beginnen als General Roustabout om vervolgens door te groeien naar Roughneck. Vervolgens kunt u door groeien naar Toolpusher enzovoorts. De ervaren Toolpusher kan op zijn top tot wel 85.000 euro per jaar verdienen. Een carrière zonder diploma is dus prima mogelijk. Door middel van interne cursussen en opleidingen kunt u doorgroeien naar de hoogste functies. Natuurlijk is een goede werkinstelling, langere tijd offshore werken nodig om dit te kunnen bereiken.

Offshore banen met diploma

Tot nu te hebben we het gehad over offshore werken zonder diploma, ook wel werken op Entry niveau genoemd, maar misschien is een opleiding volgen iets wat u graag wilt om zo meer kans te maken op een betere offshore functie. Opleidingen volgen voor diploma’s die nodig zijn om bepaald werk te mogen uitvoeren hoeft geen jaren te duren. Een voorbeeld hiervan is de opleiding tot kraanmachinist. De opleiding van een kraanmachinist hoeft niet lang te duren. U kunt namelijk binnen enkele weken worden klaargestoomd om als kraanmachinist of de booreiland te functioneren. Veelal kunt u dergelijke opleidingen ook in combinatie doen met school. Dit wordt de BBL genoemd. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Gemiddeld genomen werkt u 4 dagen en gaat u 1 dag in de week naar school.

Alles lezen over de verschillende banen, zowel met als zonder diploma en het bijbehorende salaris kan op: offshore beroepen.