Offshore uitzendbureaus

Offshore uitzendbureaus
Voor mensen die zijn geïnteresseerd in offshore werk zijn er speciale offshore uitzendbureaus welke zich primair richten op offshore werkzaamheden. Deze offshore uitzendbureaus hebben veel ervaring binnen de offshore beroepsgroep en kan samen met u onderzoeken welke offshore baan het beste bij u past. Als u een technische achtergrond hebt vermeld dit dan tijdens de sollicitatie. Ook als u geen technisch gerelateerde opleiding hebt genoten is het vermelden van uw opleiding van belang. Deze kan namelijk toch relevant zijn voor bepaalde functies binnen de offshore branche. Verder kunt u met een (technische) opleiding hoger instromen waardoor u gelijk meer salaris verdient. Als u nu geen (technische) diploma hebt is dit ook geen enkel probleem om alsnog een baan te krijgen. Het offshore uitzendbureau zoekt voor u een passende functie zodat u geleidelijk aan kennis en ervaring opdoet waardoor de mogelijkheden om hogerop te komen mogelijk zijn. Wanneer u via een detacheerder offshore gaat werken dient u altijd te beschikken over het VCA certificaat. Dit is belangrijk voor de basis veiligheid. Het hebben van een EHBO diploma is niet verplicht maar wel zeer gewenst. Waarom is dit verstandig om te doen en wat zijn de voor en -nadelen van het werken voor een offshore uitzendbureau?

Werken voor offshore uitzendbureau

Het werken voor een offshore uitzendbureau is niet anders dan het werken voor een uitzendbureau op het vasteland. Het offshore uitzendbureau zorgt ervoor dat er altijd voldoende personeel binnen 1 team aanwezig zijn. U werkt namelijk vrijwel altijd in teamverband en hiervoor geldt een minimum aantal. Hiervoor zijn er verschillende offshore uitzendbureaus welke rekenschap houden met het aantal personeel per team. Laat zien dat u de juiste kandidaat bent voor de klus. Streef naar vakmanschap en volg met enige regelmaat de aangeboden cursussen. Als u in het bezit bent van allerlei verschillende certificaten dan vergroot u de kans op een nieuwe offshore baan aanzienlijk. Wel is het zo dat als u voor een offshore uitzendbureau aan het werk gaat dat u dan ook bij hen in dienst komt. U werkt dus niet rechtstreeks bij de betreffende offshore bedrijf. Dit laatste heeft wel enkele nadelen. Zo kan men gemakkelijker van u af als er (tijdelijk) geen werk meer is. Verder kunt u worden opgeroepen als invalkracht op oproepbasis. Als u liever structureel en in vast dienstverband offshore wilt gaan werken zorg ervoor dat u geschoold bent. Dit kunt u doen door interne opleidingen te volgen. Vast werk is er dus niet altijd als u via offshore uitzendbureaus werkt, maar aan de andere kant is het een mogelijkheid om op veel verschillende offshore platforms werkervaring op te doen wat voor de toekomst een groot voordeel op kan leveren.

Geïnteresseerd in offshore werk? Bekijk de volgende pagina voor alle offshore beroepen om na te gaan welke functie bij u past.