Olieraffinaderijen

Werk op olieraffinaderijen is beschikbaar op een aantal verschillende niveaus. Het is mogelijk om er als starter zonder ervaring aan de slag te gaan, maar er zijn aan de andere kant ook banen beschikbaar die juist vragen om een uitgebreide expertise en kennis van zaken. Wat dat betreft vormen de olieraffinaderijen grote spelers in onze markt voor energie en is het van belang dat we daar gebruik maken van het juiste talent. Met name de offshore olieraffinaderijen vragen om meer dan gemiddeld talent, in combinatie met een voorliefde om ver van het vasteland te werken.

Entry level offshore werk

Entry leven offshore werk op olieraffinaderijen kan bijvoorbeeld bestaan uit het uitvoeren van algemeen lichamelijk zwaar werk op een booreiland. In dat geval zal het voornamelijk gaan om het sjouwen, tillen en opruimen van de verschillende werkplekken. Het werk zit in de meeste gevallen simpel in elkaar, maar het zorgt er wel voor dat het mogelijk is om binnen te komen bij de olieraffinaderijen. De olieraffinaderijen maken gebruik van een groot aantal werknemers, die zich op kunnen werken op het moment dat het duidelijk wordt dat zij zich prettig voelen bij het werk op zee.

Ondersteuning op olieraffinaderijen

Een trede hoger zijn er op de offshore olieraffinaderijen banen beschikbaar als bijvoorbeeld toolpusher of painter. De eerste zorgt ervoor dat administratief alles in orde is, terwijl een painter verantwoordelijk is voor de conditie van het booreiland of het boorplatform waarop er gewerkt wordt. Met name zout water, olie en zand zorgen voor een heftige vorm van corrosie, waardoor een booreiland behoorlijk wat te verwerken krijgt. Het is van belang om het eiland in topconditie te houden. Administratie gezien dient de bedrijfsvoering soepel te verlopen. Wat dat betreft zorgen olieraffinaderijen er met hun activiteiten voor dat er op diverse fronten werk beschikbaar is.
Olieraffinaderijen

Vakspecifiek werk

Tenslotte is er het vakspecifieke werk op de olieraffinaderijen, dat te maken heeft met het daadwerkelijk boren naar olie. Op de olieraffinaderijen kunt u werken aan het nemen van steekproeven en monsters, om daar tests mee uit te voeren. Het is van belang om naar een goede kwaliteit olie te boren en goed te weten wat hierbij komt kijken. De specialisten in olieraffinaderijen hebben over het algemeen allemaal een uitgebreide ervaring en werken al een groot aantal jaren op het eiland. Wat dat betreft slagen de olieraffinaderijen erin om een hoge kwaliteit olie af te leveren en daarmee te voorzien in een belangrijke behoefte.