Werken op booreiland

Werken op een booreiland? Werken op booreiland is mogelijk zonder diploma. Offshore bedrijven bieden uitstekende carrière kansen. Iedere werknemer die werkzaam is op een booreiland moet in goede conditie zijn en een hoge concentratie kunnen opbrengen gedurende een langere tijd. Werken op een booreiland (offshore werken) is anders dan werken op het land (onshore).

Een werkdag op een booreiland

Een werkdag op een booreiland is geen traditionele werkdag van 8 uren maar meestal een dag van 12 uren 7 dagen per week. Om deze twaalf uur vol te houden zijn er (meestal) vier pauzes waarin ook vier maal kan worden gegeten. Na 12 uur hard werken is er 12 uur vrij. Het is van belang een goed ritme te vinden van 12 uur werken en 12 uur uitrusten om zo mentaal en fysiek fit te blijven. Het advies is om minimaal 8 uren slaap te vatten. Alles over hoe werknemers op een boorplatform uitrusten is te lezen in de volgende alinea. Ook is er geen traditionele werkweek want er wordt 7 dagen per week gewerkt zonder vrije dagen. Het grote voordeel van werken op een booreiland is dat er na een maand werken ook een maand vrij bent. Vaak gebeurt dit in een tijdsbestek van 4 weken op en 4 weken af. In de zes actieve maanden dat er gewerkt wordt, wordt er “genoeg” geld verdiend voor het gehele jaar. Overigens worden alle onkosten die worden gemaakt door het reizen gedekt door de werkgever. Over de arbeidsvoorwaarden van offshore werkgevers hoeft u zich geen zorgen te maken. Deze zijn bovengemiddeld goed. De werkdag is lang en vrij zwaar door de omstandigheden van koude winden tot en met zeer warme dagen. Dit hakt er wel in als u in deze omstandigheden voor langere tijd moet werken. Hierdoor is een goede geestelijke en fysieke conditie gewenst.

Werken en uitrusten

Na de werkdag op het booreiland hebt u 12 uren rust. Het is van groot belang om in deze 12 uur goed te slapen. Vanzelfsprekend is ontspanning ook een belangrijk punt. Er zijn daarom op vrijwel alle booreilanden voorzieningen getroffen. Hierbij kunt u denken aan een gemeenschappelijke ruimten voorzien van tv, computer, pooltafel en dergelijke. De voorzieningen op de booreiland zijn over het algemeen beter als hotels. Zo hebben booreilanden ook sportfaciliteiten. Grotere boorplatformen beschikken zelfs over een voetbalveld, basketbal veld en dergelijke. Dit maakt het werken voor een langere tijd op een booreiland een stuk aangenamer. Belangrijk om te weten is dat er verder vrij weinig privacy is waardoor werken en leven op een booreiland ook voor mentale belasting zorgt. Kan iemand goed omgaan met deze omstandigheden dan is het werken op een booreiland een lucratieve en leuke baan met veel carrière mogelijkheden.