Offshore salaris

Offshore salaris
Het offshore salaris van werknemers op offshore platforms is erg goed te noemen voor het werk wat moet worden uitgevoerd. Het is mogelijk om daarnaast een mooie loopbaan te volgen met het krijgen van enkele promoties en toeslagen. Zelfs zonder diploma werken kan een mooie loopbaan opleveren met uiteindelijk een offshore salaris van wel 80.000 euro of meer. En dat is echt een topsalaris voor werknemers zonder dergelijke diploma’s. Natuurlijk hebt u het dan wel over werknemers die al langere tijd op een offshore platform werken en dus de nodige ervaring hebben opgedaan maar het feit blijft dat het mogelijk is een uitstekende salaris te verdienen zonder dat u beschikt over al dan niet technische opleiding. Vele offshore bedrijven bieden interne cursussen en opleidingen aan zodat u goed geschoold bent voor de job waarvoor u wordt aangenomen. Door het volgen van deze offshore cursussen zal uw offshore salaris ook meestijgen. Immers, kennis is macht en kennis is van groot belang op booreilanden. Kort en goed, zonder diploma een prima offshore salaris verdienen is mogelijk.

Opbouw van het offshore salaris

Opbouw van het offshore salaris gaat gepaard met enkele aspecten. U werkt 12 uur lang achter elkaar, met natuurlijk de gebruikelijke pauzes en vervolgens is er 12 uur vrij totdat de volgende shift weer begint. Er is dus sprake van lange werkdagen van 12 uur lang. Vaak wordt er om en om gewerkt met een dag en een nachtshift zodat de boorplatform 24 uur per dag, 7 dagen per week opertioneel is. Meestal duurt een periode waarin deze shifts wordt gewerkt twee weken. Dus twee weken een nachtshift wordt vervolgd met twee weken een dagshift. Standaard is meestal dat u twee weken op en twee weken af bent. U werkt dus 2 volledige weken, 12 uren per dag. Vervolgens met u 2 weken vrij. Deze methoden van werken kunt u vergelijken met ploegendienst. Verder bent u in de weekenden niet vrij. 2 weken werken is dus 14 dagen achterelkaar 12 uren per dag. Wel moet opgemerkt worden dat dit niet altijd het geval is. Als u bijvoorbeeld onshore gaat werken kunt u ook de ‘normale’ werkdag van 8 uren krijgen en dat u in de weekenden vrij bent. Dus een 40-urige werkweek is ook mogelijk maar eigenlijk alleen als u dus op land (onshore) werkt.
platform

Salaris offshore beroepen

Natuurlijk is het ook goed om te weten wat de verschillende veelvoorkomende beroepen op een offshore platform betalen. Houdt wel rekening mee met het feit dat ervaring, prestaties, werkhouding en natuurlijk verschillende werkgevers allen verschillend worden beoordeeld door verschillende offshore bedrijven. Verder kan eventueel gevarengeld van toepassing zijn in gebieden waar het onveilig is. Hierbij kunt u denken aan gebieden zoals Nigeria. De salarissen die hieronder genoemd worden kunnen variëren maar zijn desondanks een prima indicatie die tevens in verhouding staan met de functie. De hieronder genoemde beroepen zijn de meest voorkomende offshore beroepen en dus interessant om te weten wat u kunt verdienen in bepaalde functies. Gezien het vaak internationale beroepen zijn, zijn de namen in het Engels weergegeven. De valuta is wel in euro’s en het salaris is op jaarbasis gebaseerd. De offshore salaris is zeker goed te noemen en vaak komen er nog van allerlei toeslagen bovenop het huidige bruto salaris. Doordat deze toeslagen en bonussen bovenop – niet meegeteld in het overzicht hieronder – het offshore salaris komt is het offshore salaris zeer goed te noemen en kunt u met het offshore beroep meer dan gemiddeld verdienen.

Salaris General Roustabout: €19.000
Salaris Maintenance Roustabout: €32.000
Salaris Toolpusher: €75.000
Salaris Painters: €42.000
Salaris Roughneck: €35.000
Salaris Floorhand: €35.000
Salaris Derrick hand: €55.000 – 80.000
Salaris Assistant Driller: €62.000
Salaris Assistant Crane Operator: €45.000
Salaris Crane Operator: €60.000
Salaris Motorman: €50.000
Salaris Radio Operators: €45.000
Salaris Pump man: €40.000
Salaris Pipefilter: €40.000 – 50.000
Salaris OIM: €75.000
Salaris Scaffolder: €30.000
Salaris Catering: €40.000 – 50.000
Salaris Rig Mechanic: €35.000 – 40.000
Salaris Rigger: €50.000
Salaris Warehouseman: €42.500
Salaris Junior Engineer: €40.000 – 70.000
Salaris Senior Engineer: €120.000+

De offshore banen hierboven aangegeven in combinatie met het offshore salaris zijn de meest voorkomende beroepen. Vanzelfsprekend zijn er veel meer functies. Het offshore salaris kan enigszins afwijken omdat dit afhankelijk is van meerdere factoren. Wilt u meer informatie over de functies? Kijk dan eens op de pagina: offshore beroepen.