Offshore catering

Er zijn vele en diverse banen op de offshore boorplatforms. Hieronder valt ook offshore catering. Bent u opzoek naar een baan in de catering? Een belangrijk deel is natuurlijk het harde werk waar daadwerkelijk de olie of het gas wordt binnengehaald. Echter, komt er veel meer bij kijken dan alleen het inwinnen van gas en olie. Er zijn ook faciliterende banen op offshore boorplatformen. Een belangrijk deel hiervan is offshore catering. Door zware omstandigheden en lange werktijden is het van levensbelang goed uitgerust en helemaal fit aan de dag te beginnen. Dit betekent ook elke dag meerdere keren goed eten en drinken. Altijd al willen werken in de catering dan kan dat nu ook op een extreme locatie. Werken in de offshore catering is een leuke en spannende uitdaging.

Voordelen van offshore werken

In het algemeen heeft offshore werken enkele voordelen. De loonstroken zijn vaak hoger dan als bij vergelijkbare banen op het land en dat is een belangrijk voordeel. Verder is het een leuke ervaring om te werken op een offshore platform, de fysieke en mentale uitdaging is groot! Wilt u in de toekomst misschien wel een andere baan op een offshore platform dan zijn er goede instroommogelijkheden. Ook staat het goed op uw CV als u in de offshore catering heb gewerkt. Ander voordeel is dat u een halfjaar kunt werken en vervolgens een halfjaar vrij bent. In de halfjaar dat u werkt maakt u dusdanig veel uren dat deze ‘dekking’ bieden voor het halfjaar dat u vrij bent. Echter, dit geldt meer voor offshore catering teams die ver van huis zijn. De halfjaar op en de halfjaar af wordt ook toegepast bij cruiseschepen. Als u een halfjaar ‘af’ bent, zoek dan een bijbehorende baan waarbij u de reguliere werktijden hebt zodat u wel bezig blijft.

Offshore catering werk

De taak om voor het eten voor de bemanning te zorgen is niet onbelangrijk, u hebt dus verantwoordelijkheid, een fitte werknemer kan het verschil zijn tussen leven en dood. De extreme situaties eisen zijn tol en daar kunt u een verschil in maken. Wat voor werk is er precies te doen in de offshore catering? Het is mogelijk om als kok aan het werk te gaan, verder zijn er natuurlijk personen nodig die het eten opdienen en er zijn genoeg andere banen in de keuken zoals assistent kok, trainee of schoonmaker.

Offshore catering eisen

Er zijn enkele eisen waaraan moet worden voldaan om te mogen werken op een offshore boorplatform dus ook voor de werknemers in de catering. Ten eerste moet er voor enkele banen in de catering een relevante opleiding zijn gevolgd tot Chef, Kok of Catering Manager. Verder is het belangrijk om zowel mentaal als fysiek fit te zijn want ook als offshore catering medewerker zijn de dagen lang en de omstandigheden enigszins zwaar. Denk hierbij aan langere werkdagen dan u misschien gewend bent. Werkdagen van 12 uur per dag, 7 dagen werken per week zijn geen uitzondering. Voor alle werknemers op de booreiland moeten in bezit zijn van VCA. De basisregels voor veiligheid dient u in pacht te hebben alvorens u offshore gaat werken.