Offshore opleidingen

Offshore opleidingen
Als er interesse is in het offshore werken dan hebt u het natuurlijk ook snel over offshore opleidingen. Zoals in het artikel offshore werken zonder diploma naar voren komt is het niet altijd noodzakelijk om een opleiding te hebben om op een offshore platform te kunnen werken. En daar is zelfs te lezen dat het mogelijk is om door te groeien naar prima al dan niet hoge functies. Echter is het zo dat bij bepaalde specifieke beroepen een goede opleiding nodig is voordat u offshore het werk dat bij deze functie hoort mag uitvoeren. Als er sprake is van een Engineer functie dan is deze bijvoorbeeld bijna altijd opgeleid personeel. Opleiding MBO/HBO Engineer of een WO opleiding in Maritieme of civiele techniek is van belang. De offshore opleidingen worden vrijwel altijd gegevens door het offshore bedrijf zelf. Zo kunt u dus naast uw huidige werkzaamheden een offshore opleiding volgen voor een betere (betaalde) functie.

VCA Certificaat

In ieder geval is voor elke werknemer, ook als deze maar kort op een offshore platform gewerkt heeft een VCA certificaat nodig. Dit is een korte opleiding van één dag waarin elke werknemer leert welke gevaren op de loer liggen bij het offshore werken en aan welke veiligheidseisen voldaan moet worden. Kijk voor meer informatie over de VCA opleiding op de pagina: VCA certificaat. Veiligheid is prioriteit nummer 1.
olie

Opleiding of niet?

Het is dus mogelijk om zonder een offshore opleiding prima te verdienen. Door middel van offshore opleidingen te volgen kunt u hoger opkomen. Met de verschillende offshore opleidingen is er altijd ruimte voor het verkrijgen van een goede baan zonder dat er eerst jarenlang een studie aan vooraf gaat. Naarmate u steeds hoger op de ladder komt te staan zal uw salaris ook meestijgen. Het loon wordt steeds aantrekkelijker en ook bepaalde toeslagen en bonussen zijn van toepassing naarmate u steeds hogerop komt.
Er zijn bepaalde beroepen niet te vervullen zonder het hebben van een offshore opleiding. Bijvoorbeeld een Maintenance medewerker moet een technische opleidingen hebben gehad. Hoe meer offshore opleidingen u hebt gevolgd des te beter zal uw baan zijn. Houdt uzelf gemotiveerd en volg de (gratis) opleidingen die de werkgever u aanbiedt. Na een aantal jaar zult u beschikken over verscheidende offshore opleidingen en kunt u mogelijk overal aan het werk. Bekijk ook de pagina offshore cursus voor meer informatie over offshore cursussen.