Reglementen offshore

Reglementen tijdens offshore werk
De reglementen offshore zijn strikt. Dit is ook nodig om de veiligheid te waarborgen. Werken op een boorplatform is risicovoller dan de meeste andere banen. Wanneer er een explosie of brandgevaar dreigt staat u samen met uw werknemers er ‘alleen’ voor. Hierbij bedoelen wij dat hulp van buitenaf op zich laten wachten. Immers, u zit op zee. Door de kans op brand- en explosiegevaar te verminderen is het van belang dat u zich aan de offshore reglementen houdt om de kans hierop aanzienlijk te verminderen. Branden moeten zelf worden geblust en gewonden moeten worden verzorgd. Dat laatste gebeurt overigens door de aanwezige doktoren. Niet voor niets zijn er veel reglementen voor offshore werknemers ook betreffende het gebruik van alcohol en dergelijke. Meer uitleg over enkele reglementen tijdens offshore werk lees verder.

Veiligheid voorop

Waarom zijn er zoveel regels? Waarom moeten er meerdere veiligheid trainingen gevolgd worden? En waarom moet er verschillende fysieke keuringen worden ondergaan? Het antwoord is simpel. Om de veiligheid van uzelf en dat van collega’s te vergroten. U moet als werknemer op een offshore platform op een ander kunnen vertrouwen, soms zelfs met uw leven. Op een gammele steiger wilt u niet lopen. De Scaffolders moeten bijvoorbeeld ook in topconditie zijn en mogen geen moment verslappen want dit kan grote gevolgen hebben. De veiligheid staat dus altijd voorop.
offshore

Reglementen alcohol en verdovende middelen

Alcohol en drugs is streng verboden. Dit is dan ook logisch. Zowel alcohol of andere verdovende middelen beïnvloed uw lichaam en geest. Dit kan zorgen voor (extreem) gevaarlijke situaties waarbij u uzelf maar ook anderen in gevaar brengt. Als u toch wordt gepakt met alcohol of verdovende middelen kunt u uw offshore carrière wel vergeten. Wees verstandig en denk aan uw veiligheid.
Stel bijvoorbeeld dat er iets gebeurd waardoor er geëvacueerd moet worden. Scherpheid en alertheid is dan van levensbelang. De werkgevers hebben het recht om een alcohol controle uit te voeren bij ongelukken op het offshore platform. Maar naast reglementen voor alcohol en drugs gebruik zijn er ook reglementen voor het gebruik van bijvoorbeeld piepers. U draagt ten alle tijden een detector. Deze detector maakt geluid als er gas in de buurt is. Het gas dat uit de gasbron wordt gehaald heeft namelijk geen kleur en is reukloos (geur wordt later pas toegevoegd voor consumenten) waardoor waarnemen zelf niet mogelijk is. Het lekken van gas is zeer gevaarlijk en brengt uw veiligheid is gevaar. Naast de enkele genoemde reglementen tijdens offshore werk zijn er natuurlijk nog veel meet reglementen. Het werken op een offshore platform moet u niet de lichtzinnig over denken. De regels die van toepassing zijn wordt geleerd tijdens cursussen. Verder zal uw supervisor u ook attenderen op de gevaren. Kort en goed, breng uzelf en anderen niet in gevaar! Houdt u ten alle tijde aan de voorschriften.