Offshore carrière

Offshore carrière. Bent u nog jong en op zoek naar marktsegmenten waar u later zou kunnen werken? Of bent u al een ervaren werker en bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging? In beide gevallen zou offshore werken uitkomst kunnen bieden. In de offshore industrie, werk wat niet op land (onshore) maar op zee plaats vindt zijn er veel banen te vinden en deze verdienen meer dan goed. Of u nou een geschoolde of ongeschoolde werknemer bent, als je gaat werken in de offshore industrie dan gaat u een goede offshore carrière tegemoet. Een offshore carrière is niet iets waar mensen vaak aan denken als ze het hebben over hun droombaan maar dit is eerder omdat ze weinig afweten van de mogelijkheden die offshore carrières te bieden hebben. Daarom vertellen wij u graag meer over offshore werken en hoe u een offshore carrière kunt opbouwen.

Offshore werken

Er zijn verschillende manieren om aan de slag te gaan in de offshore industrie. Dit is terug te leiden tot twee verschillende stromingen namelijk ongeschoold en geschoold. Als ongeschoolde werknemer, iemand die van een ander beroep af komt of iemand die net komt kijken op de arbeidsmarkt is het zo dat je onderaan moet beginnen. Dit geldt eveneens voor mensen zonder dergelijke diploma’s. Desondanks is het mogelijk om als ongeschoolde offshore arbeider goed te verdienen en een mooie offshore carrière op te bouwen. Dit is mogelijk omdat je in de offshore industrie goede kans hebt om promoties te maken. Dit komt weer omdat er veel aanbod is van banen en het aantal werknemers waar men keuze uit heeft is relatief laag. Dit is voordelig voor werknemers want deze kunnen bijna altijd meteen aan de slag en ze verdienen erg goed door de schaarste op de maritieme arbeidsmarkt.

Geschoolde en ongeschoolde offshore carrières

Een offshore carrière kunt u dus snel opbouwen, ook als je ongeschoold bent, ware het niet dat je dan wel onder aan de ladder moet beginnen. Toch kunt u als ongeschoolde arbeider het voor elkaar krijgen om tot 75.000 euro te verdienen. Dit is ongekend voor ongeschoold werk zonder diploma’s. Als we het hebben over geschoold werk dan is het mogelijk om nog meer te verdienen en vooral om met een hoger startsalaris te beginnen en daarnaast zijn de geschoolde offshore banen over het algemeen gezien iets minder zwaar, ondanks dat u in dezelfde omstandigheden werkzaam bent. Als geschoolde engineer ziet u een mooie offshore carrière tegemoet net als de offshore medici en offshore radio operators. U kunt als offshore senior engineer tot wel 120.000 euro verdienen, de allerbeste offshore medewerkers zullen zelfs nog meer geld verdienen. Kortom een offshore carrière is veel aantrekkelijker dan u op het eerste moment zou denken. Verdiep u daarom op deze website eens verder in alles wat met offshore werken te maken heeft.

Carrière zonder opleiding

De kansen die u hebt binnen de offshore branche zijn uitstekend. Misschien biedt de offshore wereld wel de beste carrière mogelijkheden voor mensen die niet beschikken over een diploma. In de praktijk zijn veel werknemers zonder diploma opgeklommen tot de belangrijkste offshore functies. Als u geen diploma hebt – zoals eerder gezegd – begint u onderaan de ladder. Echter, benader dit als positief. De beste werknemers zijn begonnen onderaan de ladder. U doet namelijk kennis en ervaring op vanaf het begin en dat is binnen de offshore wereld van groot belang. Kennis opdoen vanaf het begin voor zowel theoretisch als in de praktijk biedt later vele voordelen. U zult begrijpen – ongeacht uw niveau – dat u kansen hebt voor een serieuze carrière binnen de offshore wereld.