Offshore cursus

Offshore cursus
Voordat er door een werknemer op een offshore platform gewerkt mag worden moeten enkele offshore cursussen worden volbracht. Op deze site hebben we al enkele keren over het VCA certificaat gehad maar dit is niet de enige cursus die met succes moet worden afgerond. Er moet bijvoorbeeld ook worden voldaan aan de offshore gezondheidskeuring. Deze test of werknemers fit genoeg zijn om te werken op een offshore platform met lange en intensieve werkdagen. U dient de beschikken over de basiscursus VCA veiligheid en de daarbij behorende gezondheidsverklaringen. Verder bieden offshore bedrijven ook verscheidende offshore cursussen aan waarin u wordt opgeleid tot Crane Operator, Roughneck, Leadhand, Derrickhand, OIM, Rigger en meer. Deze cursussen worden veelal gratis aangeboden door uw werkgever. Dit biedt dus kansen om zonder diploma’s binnen te stromen en zo omhoog te werken.

Cursus volgen

Offshore cursussen zijn er dus genoeg, zo kunt u een cursus volgen tot Crane Operator. Deze cursus duurt slechts vijf dagen en dan is het al mogelijk om als Assistent Crane Operator te gaan werken op een offshore platform. Wel eerst tot assistent maar daarna is het mogelijk om snel door te groeien naar de Crane Operator. Het salaris van een Crane Operator is ook niet mis, dit is namelijk 42.000 euro als volwaardige operator. Voor alle beroepen op de booreiland bestaan cursussen en opleidingen. De cursus tot Crane Operator heeft een duur van vijf dagen, wat natuurlijk erg kort is. De meeste cursussen duren langer. De uitgebreidere cursussen/opleidingen duren daarentegen enkele maanden. Een offshore cursus kan gevolgd worden op het platform maar ook op land, dit verschild per offshore cursus en werkgever. Het kan zelfs zo zijn dat u voor een bepaalde cursus naar Amerika moet reizen. Verder zal met enige regelmaat trainingen plaatsvinden om u scherp en alert te houden. Immers, veiligheid is van groot belang.
jaknikker

Cursus volgen en promotie

Een offshore cursus volgen is erg handig want zo is het mogelijk om beter te worden als werknemer en dus in de toekomst meer te verdienen, dit werkt bij vele banen zo en ook op offshore platforms is dit het geval. Het is mogelijk om zonder diploma en enkel met de benodigde veiligheidscursussen te gaan werken op een offshore platform. Vervolgens kunt u meerdere cursussen tijdens of na het werk volgen en zo door te groeien naar een hogere functie met nog meer verantwoordelijkheden en een beter salaris. Deze cursussen zullen zeker helpen bij het versnellen van de loopbaan waardoor hogere functies door offshore cursussen dus sneller binnen handbereik liggen. Wij raden u aan om met enige regelmaat een offshore cursus te volgen. Op deze manier vergroot u uw kennis en zult u steeds een betere werknemer worden met veel kennis. Kennis binnen de offshore wereld is van groot belang. Houdt u altijd aan de officiële regels die voor u gelden. Volg alle verplichte cursussen en opleidingen. Dit niet enkel voor uw eigen veiligheid maar ook voor de veiligheid van anderen. Fouten maken is menselijk maar fouten maken omdat u de protocollen niet juist hebt nagestreefd kan u duur komen te staan. Breng uzelf en anderen niet in gevaar en blijf ten alle tijde alert.