Ongeschoolde offshore banen

Opzoek naar ongeschoolde offshore baan? Ongeschoolde offshore banen zijn er genoeg. Offshore werken zonder diploma kan voor verschillende functies. Offshore werken kent veel voordelen. Groot voordeel is dat er genoeg ongeschoolde offshore banen vrij zijn. U kunt dus solliciteren zonder diploma. Vanzelfsprekend begint u wel onderaan de ladder maar door middel van interne opleidingen kunt u hogerop komen. Ondanks dat u onderaan de ladder begint is het salaris uitstekend. In vergelijking tot andere banen op het land verdient u offshore tot tientallen procenten meer bovenop het minimumloon. Welke beroepen u kunt uitvoeren op een offshore boorplatform zonder scholing? En wat voor salaris kunt u verwachten? En aan welke verplichtingen moet u voldoen om te mogen werken op een offshore boorplatform? Dat vertellen wij u graag. Let wel, of u nu wel of geen diploma’s hebt u dient altijd te beschikken over een geldig VCA certificaat.

Ongeschoolde offshore beroepen

Er zijn enkele ‘standaard’ beroepen welke tot de categorie ongeschoolde offshore banen en beroepen kunnen worden gerekend. Dit zijn onder andere de functies; General Roustabout, Leadhand, Catering, Roughneck en Scaffolder. De General Routabout is een van de meest voorkomende basis ongeschoolde offshore beroepen. U hebt hier geen diploma voor nodig en de werkzaamheden bestaan uit het onderhouden en schoonmaken van het platform. Daarnaast moet de General Roustabout zwaar tillen. Ondanks dat het ongeschoold werk is kunt u als General Roustabout zonder diploma wel promoveren. Dit geldt overigens voor alle offshore functies. De Leadhand is net als de General Roustabout een fysiek zware functie. De Leadhand moet onder andere boren, veel tillen en over het gehele platform kunnen worden ingezet voor zware klussen. De verdiensten voor dit ongeschoolde werk zijn niet mals, met 35.000 euro per jaar is dit een prima start salaris. Offshore catering iets voor u? Voor de catering is vaak een minimale opleiding of werkervaring nodig omdat er strenge regels zijn met betrekking tot voedsel op het boorplatform. De lange shifts en dagenlang achter elkaar werken brengen een speciaal voedingspatroon met zich mee. Hoewel het eten niet veel zal verschillen met andere bedrijven maar goede voeding is het zeker. Vanzelfsprekend kunt u ook hier opwerken tot hogere rangschikking binnen de catering. Om Roughneck te worden op een boorplatform is zoals gezegd geen opleiding noodzakelijk, desondanks kunt u tot 35.000 euro per jaar verdienen. In deze functie leert u ook veel over onderdelen van het boorplatform. Doordat u kennis en ervaring opdoet is promotie maken vrij eenvoudig. Het laatste ongeschoolde offshore beroep is de Scaffolder, dit is een ongeschoolde baan waarbij u steigers moet op- en afbouwen. Tijdens offshore werkzaamheden worden vaak steigers opgebouwd om het offshore boorplatform te onderhouden, reparaties verrichten, schilderwerk en dergelijke. Verder worden steigers gebruikt voor het op- en afbouwen van productieplatformen. Dit laatste is echter een gespecialiseerde klus welke niet vaak voorkomt.

Ongeschoold werken

Ongeschoold werken is dus mogelijk binnen de offshore industrie. Hoewel u vooraf niet beschikt over een diploma is het wel noodzakelijk dat u de nodige theorie en praktijk cursussen volgt welke aangeboden door uw werkgever. Dit zijn verplichte cursussen. Deze cursussen hebben vooral te maken met de veiligheid op het boorplatform. Zoals meerdere keren gezegd dien u ten alle tijde te beschikken over VCA. Nu is het vaak zo dat als u in aanmerking komt voor een offshore baan dat u de VCA krijgt aangeboden van uw werkgever of uitzendbureau. De VCA wordt verplicht gesteld voor risicovolle beroepen. De offshore beroepen hebben tevens een hogere risico op lichamelijk letsel en er wordt gewerkt met chemicaliën. Deze onderwerpen komen allemaal aan het bod bij de VCA cursus. Uw veiligheid en gezondheid zijn natuurlijk van groot belang. Tevens dient er rekenschap gehouden te worden met het milieu. Vaak moet u als toekomstige offshore medewerker ook een cursus volgen hoe u bijvoorbeeld moet omgaan met een helikopter crash gezien u meestal per helikopter naar het boorplatform wordt gebracht.

Ongeschoolde offshore banen kunt u dus absoluut vinden. Werken op een boorplatform verdient goed, ook als u geen diploma hebt. De kans op doorgroeimogelijkheden zijn er. Een carrière beginnen zonder diploma? Kies dan voor offshore werken.