SLB Schlumberger

SLB Schlumberger, de wereldwijd grootste leverancier van technologie en projectmanagement in combinatie met slimme informatie-oplossingen. Het bedrijf is actief binnen de wereld van olie en gas en speelt over de hele wereld een belangrijke rol, met haar 126.000 werknemers vanuit 140 verschillende nationaliteiten. Het bedrijf is actief in meer dan 85 landen en biedt een uitgebreid aanbod aan producten en services, vanaf het ontdekken van olie- en gasvelden tot aan de daadwerkelijke productie van eindproducten.

Twee business segmenten
SLB richt zich op twee verschillende business segmenten. Het gaat allereerst om de producten en diensten die het daadwerkelijke boren naar olie en gas ondersteunen, of die helpen de juiste velden te vinden. SLB is haar klanten van dienst met bijvoorbeeld consultancy, net als software en IT-infrastructuur om een goed bedrijfsproces mogelijk te maken. Daarnaast is SLB actief in het aanbieden van data processing services, die het goed mogelijk maken om op zoek te gaan naar nieuwe gas- en olievelden, net als het berekenen van de rendementen die een investering op zouden kunnen leveren.

Organisatie van SLB

SLB heeft belangrijke kantoren in Parijs, Houston, Londen en Parijs. Het bedrijf behaalde in 2013 een omzet uit operatie van 45,2 miljard, waarmee het heel duidelijk een van de grootste spelers ter wereld is. Het bedrijf SLB wordt verhandeld aan de New York Stock Exchange, aan Euronext Parijs, Euronext Amsterdam, Londen en de SIX Swiss beurs.
SLB maakt gebruik van 35 GeoMarket regio’s over heel de wereld, die verdeeld zijn in vier verschillende gebieden. Het gaat om Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Afrika en de combinatie van Rusland, het Midden Oosten en Azië. De wereldwijde aanwezigheid van SLB zorgt ervoor dat men uitstekend in kan spelen op wensen van klanten en nieuwe producten en diensten kan ontwikkelen, die passen bij de behoeften van dit moment.

Kwaliteiten van SLB

SLB staat bekend om een aantal verschillende kwaliteiten. Het gaat om een zeer diepe kennis van de verschillende domeinen waarin het actief is, variërend van de exploratie tot aan de productie. Het bedrijf beschikt over meer dan 80 jaar ervaring. Daarnaast is SLB sterk in het aanbieden van service op het gebied van technologie, mede dankzij de 125 R&D centra die men wereldwijd heeft. Verder staat SLB bekend om de activiteit in 85 verschillende landen, waar de 140 nationaliteiten van de werknemers ervoor zorgen dat men zeer veel lokale kennis heeft. Tenslotte zorgt SLB altijd voor een excellente service, altijd en op iedere locatie.