Offshore vacature

Opzoek naar een offshore vacature? Het vinden van offshore vacatures kost tijd. Veel offshore bedrijven zijn namelijk gevestigd in het buitenland. Hoewel grote olie en gas bedrijven ook in Nederland zitten zoals de NAM, Schlumberger, Shell, SBM, Stork en meer. Deze bedrijven houden zich allemaal bezig met de olie- & gas sector.
Kent u al iemand die offshore werkt? Vraag hem of haar eens naar de arbeidsvoorwaarden en werktijden. Al snel zult u ondervinden dat offshore werken veel meer is dan u zich op dit moment kunt voorstellen. Werknemers bij offshore bedrijven hoort u ook maar zeer zelden klagen. De werkomstandigheden zijn goed, riant salaris, 3 keer per dag eten enzovoorts. Uiteraard is offshore werken wel zwaar werk door de lange werktijden, weersomstandigheden en dergelijke maar al snel zult u dit gewend zijn.
In de huidige economie is het lastig om een goed betaalde baan te vinden. Laat staan of u überhaupt nog een baan vindt waarbij de doorgroei mogelijkheden hetzelfde zijn als bij offshore bedrijven. De offshore sector zijn er voldoende vacatures beschikbaar. Laat uw CV achter op de Nationale Vacature Bank en wordt gevonden door offshore werkgevers. Uiteraard moet u niet zitten wachten totdat een bedrijf reageert op uw CV en ga actief opzoek naar offshore vacatures.

Vacatures offshore werken

Hebt u geen dimploma’s dan is dit geen enkel probleem. Ook u kunt reageren op een offshore vacature. Bijvoorbeeld voor een baan als General Roustabout met een salaris van 19.000 euro per jaar. Zo kunt u binnen het bedrijf omhoog werken door interne cursussen te volgen. De Toolpusher kan tot wel 75.000 euro per jaar verdienen. Dit is een zeer goed salaris voor ongeschoold werk. Vanzelfsprekend dient u natuurlijk wel ervaring te hebben opgedaan en kunt u dit pas na enkele jaren met hard werken bereiken.
Hebt u wel een technische achtergrond? Vrijwel altijd staan vacatures open voor Engineers (op een breed gebied) open. Deze geschoolde werknemers moeten ook niet vies zijn van periodes hard werken maar vormt dat geen probleem dan staat er een zeer riant salaris tegenover. Over de gehele offshore sector bekeken zijn er veel offshore vacatures beschikbaar. Vrij snel kunt u het dichtsbijzijnde offshore uitzendbureau vinden en met hen in gesprek te gaan over welke functie het beste bij u past.

Vacatures vinden

De conclusie is dat er doorgaans genoeg vacatures openstaan voor de offshore branche voor zowel geschoold als voor ongeschoolde mensen. Zoekt u een offshore vacature maar nog geen ervaring binnen de offshore branche? Verdiep u dan eerst in de branche alvorens u reageert op een openstaande offshore vacature. Vanzelfsprekend dient u een goede sollicitatiebrief te schrijven in combinatie met een CV (Curriculum Vitae).