Kroon olie

Kroon-Oil sinds 1906
Kroon olie, in het dagelijks gebruik vaak gewoon Kroon genoemd, is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in smeermiddelen voor allerlei machines. Het bedrijf werd in 1906 in Wierden opgericht waar het in eerste instantie smeerolie, antivries en leerolie produceerde voor de landbouw. Op verpakkingen stond in die tijd de naam Fabrieksmerk De Kroon. Na de voor het bedrijf rampzalig verlopen Tweede Wereldoorlog kende Kroon een herstart waarbij het profiteerde van de toename van het aantal motorvoertuigen en hernieuwde industrialisatie. Sinds 1966 is Kroon-Oil gevestigd in Almelo. Inmiddels is Kroon-Oil uitgegroeid tot een internationale speler op het gebied van smeermiddelen.
Kroon olie

Veelzijdige smeermiddelen

Iedereen kent het gele ovale logo met zwarte letters dat op talloze verpakkingen is te vinden in speciaalzaken, bouwmarkten en supermarkten. Wie een bromfiets, auto, fiets of boot in Nederland bezit, maakt wel eens gebruik van de producten van Kroon-Oil. Kroon-Oil maakt smeermiddelen voor wegverkeer, tweewielers, landbouw, scheepsvaart en industrie (ook voor apparatuur in de voedselindustrie.) Dit vertaalt zich in een breed scala aan producten: van vetten die zelf worden aangebracht op fietsonderdelen tot specialistische werkplaatsproducten als kalibratievloeistof voor het afstellen van injectoren van dieselmotoren. De industrieproducten als transformatoroliën, circulatieoliën of leibaanoliën worden vaak geleverd in vaten met een inhoud van 60 liter (sommige varianten zijn zelfs verkrijgbaar in vaten van 208 liter.)

Overzichtelijk aanbod Kroon

Kroon olie beschikt over een informatieve website waar alle producten zijn te vinden inclusief uitgebreide beschrijvingen en specificaties. Voor automobilisten presenteert de website een handige functie waar men het kenteken kan invullen en vervolgens een overzicht krijgt van alle producten die exact geschikt zijn voor onderdelen als motor, hydraulisch rem/koppelingsysteem en koelsysteem. Daarnaast biedt Kroon-Oil een complete lijn motor- en transmissieoliën voor oldtimers. Deze smeermiddelen houden rekening met de karakteristieke specificaties van klassieke auto-onderdelen die vaak niet bestand zijn tegen de nieuwe generatie oliën. De classiclijn heeft een eigen vintage logo en wordt verkocht in ouderwetse blikken van 1 liter. Daarnaast geeft Kroon-Oil Lubevision uit, een digitale publicatie waarin handige tips worden gegeven naast nieuws over producten en de laatste verrichtingen van coureurs in diverse takken van de motorsport die worden gesponsord door Kroon-Oil.