Geschoolde offshore banen

Geschoolde offshore banen. Naast een heel aantal ongeschoolde banen die te vinden zijn op een offshore booreilanden zijn er ook een geschoolde offshore banen te vinden. Geschoolde offshore banen op een offshore platform zijn in sommige gevallen van groot belang. Zo komt er veel kijken bij het gebruiken van de technische onderdelen van het boorplatform zoals natuurlijk de boor maar ook het opbouwen van het offshore platform zelf en het onderhouden en vooral installeren van belangrijk materiaal en machines wordt vaak gedaan voor speciaal opgeleide maritieme engineers. Welke geschoolde offshore banen zijn er op een offshore boorplatform en wat kan je hiermee verdienen?

Welke geschoolde offshore banen zijn er?

Er zijn verschillende klassen van geschoolde offshore banen. Zo kunt u een ‘lichte’ scholing hebben gehad om de kraam te kunnen opereren op de offshore platform (Crane Operator). Met een korte opleiding kan je ook de catering in op offshore boorplatformen. Andere banen waar je al iets meer scholing voor moet hebben gehad zijn bijvoorbeeld de OIM en Radio operator. Als OIM wat staat voor offshore installation manager moet u de gezondheid van de werknemers controleren en bent u ook verantwoordelijk voor de gezondheid van de werknemers op het platform. Hiervoor hebt u een goede opleiding nodig binnen de gezondheidszorg. Offshore werken op land is ook mogelijk. Offshore/onshore werken is natuurlijk erg uitdagend en betaald ook goed. Zo verdient u als OIM zeker 75.000 euro per jaar terwijl je eigenlijk maar effectief 6 maanden werkt, al zijn dit natuurlijk wel 6 lange zware maanden met veel werkuren. Als Radio Operator verzorg je de communicatie aan boord. Dit betreft communicatie met betrekking tot helikopters die af en aan vliegen met onderdelen en personeel, maar ook de communicatie op het offshore platform zelf behoort tot het takenpakket. Een opleiding is hierbij zeker noodzakelijk maar hier zijn de verdiensten dan ook zeker naar. Gemiddeld genomen verdient de radio operator zo’n 45.000 euro per jaar. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om interne cursussen te volgen voor het beroep wat u uiteindelijk wilt worden.

Offshore engineer

Een van de meeste geschoolde offshore banen is die van engineer. Hierbij zijn er verschillende niveaus denkbaar. Zo hebt u engineers die machines onderhouden en installeren maar ook engineers die verantwoordelijkheid hebben over alles omtrent het boorplatform zoals alle leidingen, elektrische apparatuur, machines en hydraulische systemen. Dit is vaak weggelegd voor de Senior Engineer die zeker 120.000 euro per jaar kan verdienen met zijn of haar baan. Dit zijn de betere banen binnen de offshore wereld. Deze banen zijn ook mogelijk als u geen diploma’s hebt. Echter, u begint dan wel eerst onderaan de ladder en op deze manier kunt u uzelf omhoog werken middels ervaring, interneren opleidingen. Voor veel beroepen is scholing niet noodzakelijk, ondanks dat is het alsnog mogelijk om goed geld te verdienen, u moet dan wel veel ervaring hebben en promoveren naar hogere functies met meer verantwoordelijkheid, maar dit aantrekkelijke feit maakt ongeschoold werken ook erg aantrekkelijk op een offshore platform. Tot op de dag van vandaag zijn er genoeg vacatures om te werken op een booreiland. Zie hiervoor ook de pagina offshore vacature pagina. Of u nu wel of geen diploma’s hebt, u dient altijd over de VCA diploma te beschikken.