Onshore

Op dit moment wordt er in Nederland meer gas onshore gewonnen dan offshore. Dat heeft te maken met de Nederlandse bronnen die op het land aanwezig zijn, denk hierbij vooral aan Groningen maar ook aan andere bronnen zoals in het noordoosten van Nederland. Schoonebeek staat bekend om zijn grote hoeveelheid ruwe aardolie. Graag vertellen wij u meer over onshore werken in de olie en gas industrie.

Onshore werken

Het voordeel van onshore werken is dat u een kortere reistijd hebt. Onshore werken gebeurt vaak in ploegendienst. De onshore werkdag is 8 uren per dag, dit in tegenstelling tot offshore werken waarbij de werkdag 12 uren betreft. Voor offshore bedrijven is een productieplatform onshore (op land dus) eenvoudiger te realiseren. De bereikbaarheid van onshore bedrijven is ook eenvoudiger. Transport hoeft immers niet over zee plaats te vinden maar gewoon over land. Het verschepen van aardolie en aardgas gebeurt in grote tankers, en kilometerslange pijpleidingen. Ook zijn de werkomstandigheden onshore vaak beter dan offshore. Er staat minder wind, het is minder koud en u werkt over het algemeen in minder gevaarlijke omgeving. Onshore werken blijft natuurlijk een verhoogd risico in vergelijking met andere banen. Dit geeft onshore werken een aantal voordelen ten opzichte van offshore boorplatformen. Onshore werken heeft ook een aantal nadelen tegenover offshore werken. Zo verdient u onshore over het algemeen (afhankelijk van functie) minder goed als dat u offshore werkt. Zo loopt u bepaalde toeslagen mis en hebt u ‘normale’ werkdagen.

Onshore werkdag

Een onshore werkdag ziet er anders uit als op een offshore boorplatform. Zoals gezegd hoeft u geen twaalf uur achtereen te werken en kunt u iedere werkdag naar huis. Dit dus in tegenstelling tot offshore werken waarbij u vaak 2 weken op en twee weken af bent. Uiteraard kunt u dit ook combineren. Ervaring is binnen de offshore business een pre. Het is goed om zowel onshore als offshore werkervaring op te doen.

Solliciteren voor onshore baan

Gezien het feit dat er meer en meer aardgas maar ook ruwe aardolie wordt gewonnen door de NAM zullen er ook meer banen bijkomen in de Nederlandse onshore industrie. Hou uw oren en ogen open. Zorg ervoor dat u een sollicitatiebrief met cv paraat hebt. Reageer zo snel mogelijk op de vacature om uw kansen te vergroten.
Onshore is net als offshore hard werken. De banen verschillen verder niet veel van offshore banen. Kijk voor onshore banen op de pagina offshore beroepen. De onshore banen zijn vergelijkbaar met de offshore banen. Als u ongeschoold bent wordt u vaak in korte tijd opgeleid.

Voor onshore bedrijven

Het bedrijf SGS Nederland is een bedrijf die u kunt inhuren voor optimalisaties van bedrijfsprocessen. SGS Nederland kan hulp bieden bij het inwinning van olie en gas, het raffineren, het vervoeren en vermarkten van grondstoffen zoals; bitumineus zand, olie, gas en andere koolwaterstoffen. Het bedrijf beschikt over veel kennis op het gebied van mineralogie, schaliegas mineralogie, reservoir kwaliteitsdiensten en xrd analyses. Verder kan SGS systemen kalibreren, emissiemetingen uitvoeren en meetadvies geven. Vrijwel alles wat te maken heeft met onshore platforms kan SGS Nederland u van dienst zijn.