Offshore tips

Offshore werken is niet echt te vergelijken met een baan op land. Graag geven wij u een aantal offshore tips om een goede start te maken. Verder geven wij een aantal offshore tips welke uw leven kunt redden. Gevaar ligt namelijk op de loer op booreilanden.

Bagage & helikopter regels

Ten eerste, offshore tips over het leven aan boord van een offshore platform. Het is belangrijk om de juiste spullen mee te nemen als u gaat werken op een offshore platform, gezien u vaak enkele weken tot een half jaar achtereenvolgens op een offshore platform verblijft. U wordt vervoerd per helikopter naar het offshore platform, veel meenemen kan dus niet. Wees praktisch, neem alleen mee wat nodig is, maar vergeet niet enkele spullen mee te nemen waarmee uzelf ook kunt vermaken in de vrije tijd tussen de diensten door. Neem iets mee wat u alleen kunt doen en neem iets mee wat u met collega’s kunt doen zoals een kaartspel. Dit is klein en eenvoudig mee te nemen maar van groot belang. U dient zich namelijk ook te ontspannen om de volgende werkdag weer fris en fruitig aan de bak kunt. Verder is het meenemen van een laptop mogelijk. Zet genoeg films,muziek en spelletjes op uw computer.
Als u per helikopter wordt vervoerd is het streng verboden alcohol, verdovende middelen, wapens of zenders mee te nemen. Uiteraard zijn deze middelen ook niet toegestaan als u per boot wordt vervoerd. Een belangrijke reis offshore tip: medicijnen moet worden gemeld als u deze wilt meenemen naar het boorplatform. Daarnaast is het verplicht om eigen vrijetijdsschoenen te mee te brengen en ook gemakkelijk zittende kleding buiten het werk. Vanzelfsprekend uw werkkleding (ook gehoorbescherming is verplicht) dient u zelf zorg voor te dragen dat deze schoon zijn. Let op, soms is dit laatste al aanwezig, dit verschilt per offshore platform. Per persoon mag over het algemeen maximaal 15 kilogram aan bagage worden meegenomen aan boord van de helikopter. Het is aanbevolen gebruik te maken van tassen gezien deze mobieler zijn dan koffers. Sporttassen zijn het meest praktische.

Offshore Tips aan boord

U hebt een veiligheidscursus gevolg (VCA), hier hebt u zelf of uw werkgever voor betaald en dat is niet voor niks. Volg op en voer uit wat u hebt geleerd van de VCA cursus en (eventueel) andere cursussen als u aan boord bent op de offshore platform. Belangrijk is verder om goed te eten en te slapen want een 12 uur durende werkdag is lang en aan het eind van de dag gebeuren de meeste ongelukken doordat werknemers niet meer scherp en alert zijn. Let hier op en houdt uw collega’s de gehele shift scherp. Misschien wel de belangrijkste tip als u offshore werkt, leer van collega’s, iedereen heeft ergens wel een tip of truc om een handeling zo veilig, effectief en goed mogelijk uit te voeren, doe hier u voordeel mee.